Arta și muzeul ca instrumente pedagogice

Posted by

Perioada:
17-18.11.2023

Program:
17.11 17.00-19.00
18.11 10.00-15.00

Locația:
Muzeul de Artă Arad, str. Gheorghe Popa de Teiuș 2-4, etaj II

Acces:
Înscriere

Acest atelier de mediere culturală și activități pedagogice în muzeu este dedicat cadrelor didactice din Arad și este moderat de Delia Popa.

Înscrieri până pe 19.10 la https://forms.gle/cYfe1CqaJfPw8FYM7

Atelierul își propune familiarizarea personalelor implicate în învățământul arădean cu metode moderne și interactive pentru descoperirea patrimoniului local, precum și cu lucrările expuse în Muzeul de Artă Arad. Obiectivul principal este corelarea acestora la viața și lumea actuală cu o viziune asupra unor posibile strategii educaționale alternative.

Delia Popa este artistă vizuală și lucrează cu medii precum pictură, video, instalație, performance și proiecte participative. Tema sa actuală de cercetare este reprezentarea peisajului și a topografiei locale în relație cu conștientizarea ecologică, cu gentrificarea și cu schimbările climatice. Activează și ca pedagogă de artă și mediatoare culturală și contribuie la dezvoltarea abilităților de viață și a culturii vizuale în rândul copiilor și tinerilor. Începând cu anul 2013 a co-fondat și condus ArtCrowd-Artiști în educație, o asociație de educație prin artă. Din 2022 Delia este coordonatoare a secției Educație, Comunicare, Proiecte Culturale a Muzeului Național de Artă al României.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *