Suntem încântați să împărtășim vestea fantastică: am avut onoarea de a expune la Ars Electronica, cel mai prestigios festival de artă digitală din Europa! Această realizare reprezintă un moment deosebit pentru echipa noastră, oferindu-ne tuturor un impuls profesional și o experiență de neuitat.
Pentru artiștii implicați, participarea la acest eveniment a însemnat o oportunitate unică de a-și prezenta lucrările într-un context de renume internațional, cu o vizibilitate excepțională în fața unui public divers și global. Membrii asociației noastre au avut ocazia să se dezvolte într-un mediu vibrant și motivant, interacționând cu profesioniști de top din lumea artei și tehnologiei.
Această experiență a fost o adevărată aventură inspirațională, care ne-a întărit ca echipă și ne-a deschis noi perspective. Suntem recunoscători pentru această oportunitate unică și abia așteptăm să ducem mai departe impactul ei!
Expoziția „”Laborator Sepculativ Doar Mâine 1.0” de la Campusl Exhibition, Festivalul Ars Electronica 2024, din Linz, Austria a avut loc între 04 și 08.09.2024. Au expus 6 tineri artiști, iar întreaga echipa a fost formată din 14 persoane.
Coordonator proiect: Nicoleta Stoica (Nita Mocanu)
Curator: Marius Stoica
Asistent curator: Cosmin Moldovan
Management: Teodora Vieru
Artiști:
Sânziana Gheorghe, Faculty of Arts and Design, University of West Timișoara, Romania;
Andrada Băleanu, Simona-Diana Chiru, Lorena Cocora, Radu Condrache, Caty Șamata, Interactive technologies for performing arts and media (ITPMA) UNATC Bucharest, Romania;
Flavius Coman, Digital Interactive Arts, Faculty of Theater and Film, Babeș-Bolyai University Cluj-Napoca, Romania
Ana Farîma, Faculty of Design, Aurel Vlaicu University Arad, Romania; AR app: DARV Collective/ Florian Weinrich; Co-producer: FURNA art & culture/ Mihaela Kavdanska
PR: Denisa Ruzsa
Proiectul “Laborator Speculativ Doar Mâine 1.0 la Ars Electronica” a fost realizat de Asociația Doar Mâine în parteneriat cu universitățile: UNATC, UVT, UBB și UAV, precum și cu asociația Furna Art & Culture și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, Direcția tematică Timișoara 2023 Echoes, programul este derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, din sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.
Instalarea s-a realizat pe 02 și 03.09, iar demontarea expoziției s-a realizat pe 09.09. Expoziția a făcut parte din Campus Exhibition la Postcity, locația principală a festivalului.
În 2024 Festivalul Ars Electronica a avut un numar de 112.000, un record de vizite
Pe parcursul festivalului, în spațiul expoziției au fost constant 3 persoane pentru ghidaj și interacțiunea cu publicul. Întreaga echipă a fost pregătită să vorbească despre TM2023, despre conceptul expoziției și conceptul fiecărei lucrări în parte. TM2023, Asociația Doar Mâine și universitățile au avut materiale de promovare disponibile publicului în spațiul expoziției. În cadrul expoziției a fost expusă spre răsfoire și lectură catalogul expoziției inițiale Laborator Speculativ Doar Mâine 1.0 de la UPT Campus Creativ din cadrul TM2023.
Designul expoziției a fost realizat cu o atenție deosebită acordată experienței publicului. În acest sens, s-a dezvoltat un traseu de vizitare și interacțiune care să permită vizitatorilor să vizioneze și să acceseze într-un mod intuitiv toate lucrările din expoziție.
Pentru spațiul de 15 metri pătrați, unde au fost expuse patru lucrări, au fost permanent alocați doi membri ai proiectului pentru a asigura ghidajul și interacțiunea cu publicul. Acești membri au fost pregătiți să ofere informații detaliate despre lucrările expuse și să răspundă la întrebările vizitatorilor. În spațiul de 12 metri pătrați, a fost alocat un alt membru al proiectului, responsabil de asigurarea unei experiențe de vizitare la fel de plăcută și informativă. Acesta a avut rolul de a facilita accesul la lucrările expuse și de a oferi explicații suplimentare despre conceptul și execuția acestora.
Astfel, printr-o organizare atentă și prin alocarea corespunzătoare a personalului, expoziția a fost concepută pentru a oferi o experiență accesibilă, educativă și captivantă pentru toți vizitatorii.
Leave a Reply