Despre

Asociaţiei DOAR MÂINE este o organizație înființată în 2022, în municipiul Arad.

Scopul Asociaţiei DOAR MÂINE îl reprezintă promovarea culturii, cu precădere a artei, a educației, a tehnologiei și a ecologiei. În acest an avem în derulare proiectul Post-educația. Pedagogii ale crizei parte a programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Acest proiect a fost inițiat în anul 2022 și a fost finanțat prin programul de finanțare Boarding Station al Centrului de Proiecte.

Avem o experiență organizațională puternică dezvoltată în zonă artei contemporane și a educației. Membrii și colaboratorii asociației formează un grup divers,  o parte dintre ei sunt artiști sau autori, au experiență în diverse proiecte și programe culturale și educaționale: de la producție artistică la activități curatoriale (etho.tk), proiecte de educație non-formală realizate în biblioteci (Biblioteca de aplicații) și în alte spații până la proiecte educaționale Erasmus Plus realizate în cadrul liceelor. O parte din membrii echipei Doar Mâine vin din zona corporate cu un interes pentru dezvoltare locală autentică. Un element important pe care îl împărtășim este dezvoltarea gândirii critice în contextul noilor tehnologii.

Principalele obiective ale asociației:

– promovarea lucrărilor cu caracter cultural, artistic, etic, științific și educativ;
– inițierea, organizarea și derularea de proiecte de protecție a mediului în vederea atingerii scopului asociației;
– colaborarea cu autoritățile publice în vederea realizării unor proiecte comune pentru afirmarea și promovarea valorilor culturale, etice, educative și științifice în țară și străinătate;
– atragerea de parteneri din domeniul culturii, educației și cercetării științifice, români și străini, pentru promovarea domeniilor de interes ale asociației;

Principalele activități ale asociației noastre au cuprins: ateliere de artă și noile media pentru tineri; activități de mediere culturală pentru familiarizarea publicului local cu arta contemporană și new media; tabără de creație digitală hacklab; conferință pe tema educației în era post-digitală și post-internet; mobilitate în cadrul Youth Exchange la Ars Electronica pentru 2 tineri artiști din Arad; realizarea și dezvoltarea unui laborator speculativ pentru educație, cercetare și creație în Arad; 2 ateliere de pedagogii ale crizei pentru profesori.

Legacy: Proiectul Doar Mâine a fost inițiat de membrii ai asociației D Media (https://web.archive.org/web/20160321185115/http://www.dmedia.ro/) care a activat în Cluj în anii 2000, obiectivele și activitățile asociației au fost realizarea de producții media pe subiecte precum: drepturile omului, media, cultura, comunicare, istorie recentă, globalizare, societatea civilă etc; promovarea unei etici media „do it yourself” prin diseminarea informațiilor.

ECHIPA

Nicoleta Stoica (aka Nita Mocanu) este artist vizual, profesor de arte, mediator cultural și formator adulți. A terminat studiile la Universitatea de Arte și Design Cluj- Napoca, licențiată în Grafică și masterandă în Foto-Video PCI. Este profesoară de PCI și arte vizuale la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad și președinta Asociației Doar Mâine pentru ecologie, educație și artă. Are o experiență de 14 ani în dezvoltarea de proiecte în educație ca proiecte de mobilitate și formare profesională Erasmus+, activități de mediere culturală în cadrul unor evenimente de anvergură, dezvoltarea de activități și metode de educație media cross curriculum, implementarea de proiecte de artă în școală.
nitamocanu.ro

Teodora Vieru lucrează ca și Manager de Logistică într-o companie de producție din industria de telecomunicații, având experiență în coordonare și supervizare departamentala, management de proiect, realizare bugete, planificare activități și resurse. Funcția ocupată în cadrul companiei în care activează implica o mare răspundere legala și financiară în fața managementului companiei. Aceasta presupune expertiza în creare și urmărirea bugetelor și a indicatorilor de performanță. Rolul ei este manager de proiect și consultant pe partea de bugetare și raportare, este vicepreședinte al Asociației Doar Mâine.

Monica Boulean lucrează ca și Specialist resurse umane într-o companie de producție din industria electrică, având experiență în legislația muncii, salarizare, compensații și beneficii, recrutare de personal și gestionarea resurselor umane. Funcția sa presupune facilitarea comunicării interne pentru crea și menține legătura între angajator și angajați, insă și a comunicării externe cu diferite instituții, colaboratori, clienți. De asemenea, are experiență în managementul documentelor, completarea și arhivarea acestora, dar și organizare de evenimente sau sesiuni de training pentru angajați. În cadrul Asociației Doar Maine, Monica ocupă funcția de secretar.

COLABORATORI

Marius Stoica este teoretician, cu studii în domeniul filosofie, cu precădere filosofia contemporană și actualmente lucrează ca responsabil pentru digitalizare la Biblioteca Județeană “Alexandru D. Xenopol” Arad. Creator al proiectului internet art etho.tk, este un utilizator avansat al sistemului de operare Linux de 20 de ani și un promotor al tehnologiilor deschise și open source. El are, de asemenea, experiență ca manager de bibliotecă publică și coordonator de proiecte dedicate tinerilor.